2023 Kış Sezonunun Trend Parçası: Mont Modelleri

08-12-2022 14:53
2023 Kış Sezonunun Trend Parçası: Mont Modelleri

Kış mevsiminin vazgeçilmez parçaları olan kışlık mont modelleri, dışarıda olduğunuz süre boyunca kombinlerinizde en fazla dikkat çeken parçalardan bir tanesidir. Mont trendleri zaman zaman değişse de bunların arasında kadın mont ve erkek mont modellerinin zamansız parçaları her zaman yer alıyor. Şişme siyah montlar, bej rengi kabanlar ve trençkotlar bu zamansız parçalardan birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. Kışlık mont modellerinin; şişme mont, mevsimlik mont, kaban, deri mont gibi birbirinden farklı çeşit ve modeli bulunur. Mont seçimi yaparken tarzınızın yanında hava şartlarını göz önüne almak, üşütmeyecek ve aynı zamanda da konfor sağlayacak bir mont tercihi yapmak oldukça önemlidir. 


Kış Trendleri ile Tarzınızı Ortaya Koyun

Havalar ne kadar soğuk olursa olsun, tarzınızdan hiçbir zaman ödün vermeden uygun kıyafet tercihleri yapmaları gerekir çünkü kıyafetler kişiliğimizin dışa vurulmuş halidir. Dışarı çıkıldığında en fazla dikkat çeken parça olan montları, kişinin stiline adapte etmek önemlidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin, herkes tarzına uygun bir kıyafet seçimi yapmaya önem vermelidir. Birçok marka ve model arasından hem soğuktan koruyacak hem de tarzınıza uyacak mont çeşitleriyle kombinlerinizi tamamlamak mümkündür. Değişen kış trendlerini takip ederek ve bunlar arasından tarzınıza uygun seçimler yaparak soğuk günlerde de etkileyici bir görüntü elde edebilirsiniz. Zaman zaman geçmişteki trendler tekrar geri dönebilir, bu sebeple dolabımızdaki parçaları ya da ikinci el eşyaları iyi bir biçimde değerlendirmek gerekir. 



Ayrıca bkz: ​​İkinci El Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tek Montla Her Ortama Uygun Kombinler

Kışın soğuktan koruması amacıyla günlük olarak kullandığımız mont modellerinin farklı markalarda, farklı kumaşlarda ve tasarımlarda üretilen birçok çeşidi bulunur. Bu mont çeşitleri arasından her gün kullanılabilecek, hem sıcak tutacak hem de her ortama hitap edebilecek bir parça bulmak gerekir. Hızlıca giyip çıkabileceğiniz, bu montla oraya gitsem uygun olur mu diye düşünmenizi gerektirmeyecek montlar her zaman kurtarıcı olacaktır. Her ortama ve her kombine uyum sağlayabilecek mont çeşitleri arasında düz, desensiz siyah montlar yer alabilir. Siyah renk neredeyse her ortama ve her kombine uyum sağlar. Bu sebeple tek bir montla her ortamda uyumu yakalamak mümkündür.


Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mont seçerken ilk dikkat edilmesi gereken özellik montun mevsim şartlarına uygun olmasıdır. Yağmurlu ve karlı havalarda su geçirmeyen kalın mont modelleri tercih edilmesi gerekirken, kış aylarında mevsim şartlarının daha hafif geçtiği yerlerde daha ince ve mevsimlik montlar tercih edilebilir. Mevsim şartlarının yanında montun nerede ve nasıl kullanılacağı da önemlidir. Mont seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?


   - Satın alacağınız montun kumaş yapısının bulunduğunuz bölgenin mevsimsel şartlarına uygun olmasına özen gösterin.

   - Soğuk ve karlı günlerde kullanabileceğiniz bir mont arıyorsanız sıcak tutacak yalıtımlı malzemelerden üretilmiş montları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

   - Montta kullanılan fermuarların kaliteli olmasına dikkat edin. Kullanılan fermuarın kaliteli olması montunuzun uzun süre sizinle birlikte kalmasını sağlayacaktır.

   - Bedeninize ve vücut yapınıza uygun mont modellerini tercih edin. Bedeninize uygun modeller tercih etmek montu kullandığınız süre boyunca konfor sağlar.

Birbirinden farklı marka ve modeller arasından hem ihtiyacınıza hem de tarzınıza uygun bir mont seçimi yapmak kış boyu rahatlığın yanında dikkat çekici kombinler oluşturmanızı sağlayacak.

Mont Modasında En Trend Parçalar

Mont modasında trendler mekan, zaman, hava durumu gibi farklı unsurlara göre belirlenir ve bu trendler her sezon değişir. Kadın ve erkek mont modelleri arasında modası hiçbir zaman geçmeyen ya da zaman zaman tekrar trend olan parçalar da bulunur. Düz, çok desenli olmayan ya da vintage montlar her sezonda tekrar kullanılabilir niteliktedir. 2023 kış sezonunun trend mont modelleri arasında modası hiçbir zaman geçmeyen trençkotlar, oversize paltolar ve şişme montlar yer alır. 

Sıkça Sorulan Sorular
Soru: Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler Nelerdir?
Mevsimsel şartlara uygun olup olmaması, malzeme yapısı, yalıtımı, fermuar bölgesinin sağlıklı çalışması, bedeninize uygun olması gibi birçok farklı kritere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Soru: Mont Modelleri Nelerdir?
Erkek mont, çocuk mont ve kadın mont çeşitlerinde; kışlık mont, mevsimlik mont, şişme mont, keten mont, haki mont, yağmurluk mont, kot mont, polar mont ve parka mont olmak üzere birçok mont modeli bulunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.