İkinci El Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

30-11-2022 10:55
İkinci El Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Satın alınacak kıyafetlerde yapılacak seçimler kadın giyim ya da erkek giyim fark etmeksizin kişinin tarzına ve beğenisine göre değişiklik gösterir. Giyilen kıyafetler kişiliği yansıtır ve bu sebeple seçim yaparken buna uygun kıyafetler tercih etmek önemlidir. Kişiler tarzına uygun kıyafetler giydiğinde, psikolojik olarak da olumlu yönde etkilenir. Güzel bir görünüme sahip olduğunu düşünen bireylerin öz güveni yükselir ve sosyal ortamlara daha kolay uyum sağlarlar. Görünüm kadar kıyafetin içerisinde ne kadar rahat edildiği de önemlidir. Örneğin çok dar bir pantolonla dışarı çıktığınızda nefes almanız zorlaşabilir ve bu durum gününüzün kötü geçmesine sebep olabilir. Kıyafet seçimi yaparken hem konfor hem de kişinin tarzı belirleyici noktalardır. Günümüzde mağazalardan alınıp kullanılmayan ya da kısa süreli kullanılan giyim ürünleri de sıklıkla ikinci el kıyafet olarak satışa sunulur. İkinci el kıyafetler, uygun fiyatlarla çeşitli internet sitelerinden satın alınabilir fakat bu kıyafetleri satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunur. Sağlıklı bir 2. el kıyafet alışverişi gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere dikkat ederek satın alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

2. El Kıyafet Satın Alırken Dikkat Edilecekler:

İkinci el kıyafet satın alırken oldukça titiz davranmanız ve satın alacağınız kıyafetleri güvenilir bir siteden satın almanız gerekir. Peki ya 2. el kıyafet satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

 

1. Satın alınacak ürünün orijinalliğini kontrol edin.

İkinci el kadın giyim ya da erkek giyim ürünleri satın alınırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta, ürünün orijinal olup olmadığıdır. Günümüzde pahalı markaların replika ürünlerinin satışı oldukça artmıştır. Bu sebeple, satın alacağınız ürünün orijinal olduğu söyleniyorsa bunu kontrol etmeniz ve orijinalliğinden emin olmanız gerekir.

Peki ya
bir ürünün orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

- Her kıyafetin üzerinde ürünü üreten markaya ait bir etiket yer alır, bu etiketin olup olmadığını kontrol edin.

- Markanın amblemini ve sembolünü inceleyin.

- Eğer ürünün satıldığı mağazadan ürünün fotoğraflarına ya da kendisine ulaşabiliyorsanız ikisi arasında karşılaştırma yapın.

 

2. Ürünün her açıdan çekilmiş bir fotoğrafının yer almasına dikkat edin.

 2. el ürünü bir internet sitesinden satın alacaksanız ürünün her açıdan çekilmiş bir fotoğrafının olması önemlidir. Böylece ürünün her detayını görebilir, herhangi bir yerinde problem olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. İkinci el ürünler, başkaları tarafından az da olsa kullanılmış durumda olabilir. Bu sebeple yırtık, sökük, delik ya da leke gibi problemlerle karşılaşabilir. Bunun için detaylı bir inceleme yapmanız gerekir.

 

3. Güvenilir bir siteden alışveriş yapın.

İkinci el kıyafet satın alacağınız yerin güvenilir olması oldukça önemlidir. Güvenilirliği test etmek için satın alma işlemini yapacağınız yer hakkındaki yorumlara, puanlara ve şikayet sayfalarına göz atabilirsiniz. 

 

4. Ürünün temizlenebilir özellikte olmasına dikkat edin.

Satın aldığınız kıyafet ikinci el bir ürün olduğu için giymeden önce temizlemek isteyebilirsiniz. Bu sebeple ürünün kolaylıkla temizlenebilir özelliklere sahip olması, 2. el kıyafet alışverişinde önemli noktalardan bir tanesidir.

 

5. Üründe onarılması gereken bir yer varsa kolaylıkla onarılabilir bir hasar olup olmadığına bakın.

Hevesle aldığınız kıyafetlerin kullanılmayacak kadar hasarlı olması sizin için olumsuz bir durum oluşturabilir. Bu sebeple defolu ürünler satın almamaya ya da defolu bir ürün satın alıyorsanız kıyafetin onarılabilir durumda olmasına dikkat edin.

 

İkinci el kıyafet satın alırken satın alımlarınızı yukarıdaki maddelere dikkat ederek gerçekleştirirseniz herhangi bir hayal kırıklığına uğramadan harika kıyafetlere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. İkinci el kıyafetler, birçok pahalı markanın ürünlerini uygun fiyatlarla satın alma olanağı tanır. Bu yüzden mağazadan satın alıp bütçenizi zorlamadan önce ürünün ikinci el alternatiflerine göz atabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Kıyafet alırken nelere dikkat edilmeli?

1. Satın alınacak ürünün orijinalliğini kontrol edin. 

2. Ürünün her açıdan çekilmiş bir fotoğrafının yer almasına dikkat edin. 

3. Güvenilir bir siteden alışveriş yapın. 

4. Ürünün temizlenebilir özellikte olmasına dikkat edin.

5. Üründe onarılması gereken bir yer varsa kolaylıkla onarılabilir bir hasar olup olmadığına bakın.

Soru: 2. el kıyafet hijyenik mi?
Diledigince.com'da satılmakta olan ikinci el kıyafet ve aksesuar çeşitlerinin tamamı hijyenik, temiz ve sağlıklı koşullarda temin edilip aynı koşullar altında müşterilerimize iletilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.